В Батановци се вдигат на бунт заради новия кмет

5132
В Батановци се вдигат на бунт заради новия кмет
Снимка: БГНЕС

Протест в Батановци срещу избора на новия кмет Радослав Банчев. Хората въстанаха заради изборния туризъм, който според тях е довел до избора на Банчев, кандидат на ГЕРБ. Изборният туризъм му е спечелил 45 души, сигурни са хората

Дори първата братовчедка на Банчев се срамува от него, защото се оказва, че на нейния адрес са регистрирани хора, за което тя самата не знае – по нейни думи пред Нова телевизия.

Изборният туризъм: Без обществен натиск, МВР е проверило само 0,08% от адресните регистрации

В последно време гражданското наблюдение на изборния процес се превърна в един от факторите, които помагат за разкриване и предотвратяв...

Заради протеста братът на Банчев е заплашвал протестиращите, че ще ги запали, твърдят възмутените хора. По сметките на протестиращите изборните туристи са около стотина души. Имало е случаи, при които гласуващи питат къде да гласуват, защото не знаят къде е училището. Хората са категорични – искат нови избори и заплашват, че няма да пуснат Банчев в общината.

ГРАО мълчи по въпроса и не казва дали има изборни туристи, а Пернишка община твърди, че няма нарушения. Самият Банчев обаче така и не иска да се покаже. На първи тур Банчев събира 39,26%, а вече на втори – с 51,99% срещу 48,01% за противника му от БСП Радослав Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com