Няма решение за спасяването на тролеите в Перник

5881
Няма решение за спасяването на тролеите в Перник
Снимка: БГНЕС

Няма желание за спасяване на "Тролейбусен транспорт" ЕАД от страна на кмета на Община Перник Иван Иванов и на Общинския съвет Перник. Това стана ясно след поредната среща при кмета на общината, която бе проведена днес и на която присъства също председателят на Общинския съвет Милан Миланов, съобщиха от КНСБ.

Срещата бе по искане на председателя на Синдиката на автотранспортните работници (САР) – КНСБ Стефан Седефчев, на Регионалния съвет (РС) на КНСБ, както и на синдикалната организация на КНСБ в "Тролейбусен транспорт" ЕАД – Перник.

"Не бе постигнат никакъв резултат, кметът продължава да настоява, че трябва да бъде създадено общинско предприятие, но кога и как ще се случи това не е ясно", коментира след срещата председателят на РС на КНСБ – Перник Наташа Ангелова. Съмнението на работещите в дружеството е, че с умишленото спиране на дейността на "Тролейбусен транспорт" ЕАД – Перник Общината създава предпоставка за заемане на този пазарен дял от точно определени транспортни фирми.

Не бе получен и отговор от страна на представителите на местната власт на въпросите на представителите на КНСБ – какво ще се случи с хората през това време, ще бъдат ли запазени работните им места и как ще бъдат изплатени дължимите работни заплати, в т.ч. дължимата част от заплатите за февруари, цялата заплата за март 2015 г., както и авансът за април, който е трябвало да бъде платен вчера, 15 април 2015 г.

Поради тази причина работниците и служителите от дружеството са решени всеки ден от 10.00 до 17.00 ч. да провеждат протестни акции пред Община Перник с настояване за изплащане на дължимите работни заплати, запазване на работните места и спасяване на дружеството.

РС на КНСБ – Перник заедно със синдикалната организация на КНСБ в "Тролейбусен транспорт" ЕАД – Перник до края на деня ще изпратят на председателя на Общинския съвет и на председателите на всички групи в Общинския съвет искане за свикване на спешна сесия, за да бъде разрешен проблемът на дружеството, в което работят 117 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com