Кметът на Перник наследил задължения в размер на 16 млн.лв

15162
Кметът на Перник наследил задължения в размер на 16 млн.лв

Задълженията, които кметът на Община Перник инж. Иван Иванов наследи, са в размер на 16 млн.лв. Това каза за Ирена Соколова, областен управител на Перник, пред "Фокус".

По думите й тези задължения са се натрупвали години наред. „Ние алармирахме през всички възможности, които имахме като общественост в града и като народни представители, и като общински съветници от ГЕРБ, като представители на заинтересованата страна от бизнеса. Това обаче не възпрепятства желанието на г-жа Янакиева (предишният кмет на Перник, настоящ депутат от ГЕРБ - бел.ред.) да поеме ангажименти към фирмите и след това да не се разплаща с тях, както и с гражданите”, посочи Ирена Соколова. Тя уточни, че в момента сметките на Община Перник са запорирани, заради задължения на общината към фирми.

Община Перник фалира

Факт е - Община Перник фалира. Запорите на общината са в размер на 6 279 900 лв. Това каза кметът на Община Перник инж. Иван Иванов, пр...

„Фирмите са предявили претенции за 1 600 000 лв.”, допълни още тя и определи управлението на Росица Янакиева като лошо и недалновидно.

Заниженият контрол на приходната част е причината само 59 % от нея да бъде изпълнена. Това е друг “патент” на г-жа Янакиева. Тя завишава неправомерно и много удобно приходната част в бюджета, за да може да харчи на воля, посочи Соколова. Тя уточни, че срещу този начин на управление са водили битка общинските съветници от ГЕРБ

По-рано днес бе обявено, че Община Перник е във фалит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com