Вбесени жители на "Рудничар" искат възмездие заради хора-къртици

9032
Вбесени жители на "Рудничар" искат възмездие заради хора-къртици
Снимка: Getty Images / Guliver

Чуваме ги в банята, чуваме ги в тоалетната, те са като плъхове. Имам чувството, че някой ден ще влязат при мен да ми кажат добро утро. Така Румяна, една от евакуираните жени от пернишкия квартал „Рудничар”, разказа пред Нова телевизия какво се е случило вчера (1 юли), когато цели три къщи се струтиха заради незаконно копаене на въглища буквално под краката на хората.

Пострадалата жена заяви, че преди два дни се е появила нова пукнатина заради незаконното копаене на въглища. Тя е алармирала властите, но в крайна сметка нищо не се случва до фаталното пропадане.

Обявиха бедствено положение в пернишкия квартал "Рудничар"

Три къщи пропаднаха в изкопани под тях незаконни рудници за добив на въглища в пернишкия квартал "Рудничар". Едната от сградите е обя...

Добре че съпругът ми се събуди, земята започна на вълни да се гъне и стените паднаха както се къса хартия, каза още Румяна. Това са вече 5 години – не ден, не два, добави тя. И обясни, че има застраховка на дома, но иска възмездие и справедливост – за дома си съм работил 50 години.

Друга евакуирана жена разказа, че къщата ѝ се отцепва от двора. Тя и съпругът ѝ не са успели да си застраховат имота – след земетресението в Петник. Опитвали да спират незаконните копачи, като слагали фекалии пред тунелите, но беузспешно.

Румяна казва още, че не обвинява сегашния кмет на „Рудничар” – инж. Иван Иванов. Това е вина на предишното ръководство – пишеха актове и те не ги плащаха, заяви жената. Самият Иванов обясни, че копаенето не е криминализирано от закона – за няколко месеца 15 преписки съм пращал до прокуратурата и нищо. Хващаме, вземаме им чувалите от въглищата и после няма какво да направим, заяви кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com