Скандален анонимен сигнал срещу директора на МВР в Перник е пратен до Бъчварова

42183
Скандален анонимен сигнал срещу директора на МВР в Перник е пратен до Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Специална жалба по отношение на назначението на старши комисар Валентин Бучински за директор на ОУ-МВР в Перник е била изпратена до вътрешния министър Румяна Бъчварова. Жалбата е анонимна, но в нея се твърди, че изложеното становище се подкрепя от „почти целия състав на IV-то РПУ в София”, където преди това Бучински е началник.

Поради множеството сигнали, които сме подавали за извършени от него нарушения и престъпления, очаквахме Бучински да бъде уволнен, а не издиган в длъжност, се казва в анонимния сигнал. Там е посочено още, че през 2013 година, в пияно състояние, Бучински нанесъл побой на съпругата и големия си син. „Съпругата на Бучински беше откарана с линейка и настанена в лечебно заведение, като в последствие разбрахме, че е била в кома и освидетелствана с тежка телесна повреда. В последствие случаят беше потулен от Бучински, като служителите, посетили адреса, бяха  преназначени и наказани”, буквално пише в сигнала.

Във Варна хващат по 500 джебчийки на година

Данъчни, полицаи и прокурори погнаха джебчийските фамили в Игнатиево в началото на юни, след като изведнъж се сетиха, че те от години о...

Освен това в сигнала се казва, че синът на Бучински – Розалин, е бил задържан за разпространение на марихуана. Имало е и преписка по случая, но тя е била потулена заради действия на бащата, се казва в жалбата.

Случаят с Едвин Сугарев

Сигналът до вътрешния министър е препратен и до редакционната поща на Actualno.com, като в съобщението е добавен случаят с Едвин Сугарев от 29 май тази година. На тази дата, по думите на Сугарев, е имало влизане с взлом в къщата му в Рударци. Според подателите на сигнала срещу старши комисар Валентин Бучински Сугарев е заявил, че са му откраднати 10 патрона за пистолет, но не и самото оръжие. Със заповед на Бучински обаче на Сугарев са дадени 10 патрона от служебните на МВР, казват подателите на жалбата до Румяна Бъчварова.

Полицейски рокади от страна на новото правителство

Бъчварова: Ще си подам оставката само ако премиерът я поиска

Ще подам оставката си само ако ми я поиска премиерът. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред Б...

Старши комисар Валентин Бучински е кадър на столичната полиция, бил е началник на Четвърто РПУ в София, което се прочу и покрай случая с Борислава Латинова.

От началото на годината в ръководствата на дирекциите на МВР стартира истински кадрови маратон. На 17 април тази година в директорския стол в ОДП-Добрич седна Веселин Колев. Във Варна беше назначен старши комисар Даниел Пашов, за когото „Господари на ефира” припомниха как е излъгал по случай с хулиганство срещу полицай.

На 23-ти април в областната дирекция на МВР - Благоевград, бе назначен за шеф старши комисар Христо Разсолков, чиято кариера стартира от СДВР, а преди да стане директор, е бил началник на районен участък - Банско.

На 28 април в Русе също е назначен нов директор на полицията - Теодор Атанасов, досегашен заместник-директор. На 30 април старши комисар Димитър Машов става ръководител на полицията във Велико Търново, след като преди е бил заместник-директор в ОДМВР София.

Ромите в "Орландовци" благодариха на МВР за намесата

Благодарение на Вашите адекватни и спешни действия бяха предотвратени множество инциденти и конфликти, които биха възникнали без вашата...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com