Перник се прости с Росица Янакиева

31662
Перник се прости с Росица Янакиева

Много хора дойдоха за поклонението пред тленните останки на Росица Янакиева в Перник. Пред Двореца на културата се изви опашка от хора, предаде БГНЕС.

Тук се видяха политици от различни политически сили, сред тях и председателят на НС Цецка Цачева, както и представителите на БСП Мая Манолова и Ангел Найденов. На поклонението беше и главен комисар Николай Николов, директор на ГД Пожарна безопасност и защита на населението, който каза, че Росица Янакиева е била изключителен човек – динамичен. "Въпрос на чест е да бъдеш неин приятел, въпрос на гордост е да я познаваш, сила е да работиш с нея", каза той.

Сред хората, които дойдоха в Перник, бе и главният инспектор на ИВСС Ана Караиванова, която сподели, че загубата е голяма. Янакиева тя описа като жизнен човек, който във всичко слагал много жар. "Огромна загуба за ПГ на АБВ. Една жена с много голямо сърце, раздаваща се на 100%", каза и Кирил Цочев от ПГ на АБВ. Той призна, че за тях случилото се с нея е бил много неочакван момент. "Голям човек, с голямо сърце", каза той. Колегата му в групата Михо Михов също каза, че загубата е голяма. Според него това е така и в национален мащаб. "Човек емоционален, човек, който винаги има позиции, човек, който винаги иска да помогне на колегите си, човек, който винаги имаше кауза, която беше в интерес на хората, на общините. Ще я запомня по този начин. Много силен човек, съжалявам много", каза кметът на Кърджали Хазан Азис, който също бе е Перник днес.

Перничани, които бяха на опашката също имаха какво да кажат. За Лилия бившият кмет на града е била всеотдаен човек, който горял в работата си. А Цветана, с която са приятелки от детските си години, сподели, че никога не е била подмината от нея. Жената не знае с какво ще запомнят перничани Янакиева, тя посочи, че когато човек е на такъв пост има хора, които говорят хубави неща за него, има и такива, които говорят не до там хубави, но това е нормално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com