Безумие - роми бият лекар, защото не може да съживи починала жена

61778
Безумие - роми бият лекар, защото не може да съживи починала жена
Снимка: Actualno

Въпреки купищата новини и цялото внимание на медиите към проблемите с работата на "Спешна помощ", особено в ромските гета, случаите на нападения над лекари не спират.

Поредният такъв, при това втори през тази седмица, е в Перник. Снощи цигани се нахвърлили на лекар от Центъра за спешна помощ и колегите му едва го спасили от сериозни травми. Причината за агресията е още по-нелепа - медикът не могъл да съживи починала жена.

Полиция предотврати нов побой над лекари, този път в Перник

Полицаи са предотвратили насилие над медицински персонал от Спешна помощ в Перник, съобщи ОДМВР в града. Инцидентът е станал тази нощ ...

Инцидентът в Перник е трети за месец декември, припомня "Дарик". При първия път, пиян жител на Радомир разцепи с удар устата на преглеждащия го доктор. Преди три дни, също в спешния център на пернишката болница пиян младеж от ромския квартал „Рудничар” се опита да души дежурния д-р Стоименов. 

При последния случай, линейката с д-р Иво Велев пътувала за адрес, когато била пренасочена към ромската махала в квартал „Хумни дол”. При пристигането на медиците, само минута след сигнала, пациентката вече била починала. 

Тогава съпругът й притиснал лекаря към стената  и започнал да го бие, крещейки, че трябва да съживи жена му. Сигналът за бития медик е подаден на телефон 112 и  на място е била изпратена полиция. Директорът на Центъра за спешна помощ д-р Юлия Такова заяви, че веднага е подала докладни за случая до Министерството на здравеопазването и до ОД на МВР.

Заради такива случаи здравният министър Петър Москов поиска патрулки да придружават линейките, когато влизат в циганските махали. В крайна сметка споразумението е, че по места това трябва да се прави съвместно с Областната дирекция на МВР. Община Перник обаче има тежки проблеми - през миналата седмица тя обяви фалит.

Москов пита Цацаров: Колко души съдите за нападение над медици?

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е изпратил писма до Инспектората на Висшия съдебен съвет и главния прокурор Сотир Цац...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com